Höga Kusten Teoretiska Gymnasium

Hos oss på Höga Kusten Teoretiska Gymnasium är vårt mål är att inspirera och utmana dig. Våra lärare är kunniga, ambitiösa och brinner för sitt yrke, vi tror nämligen att en lärares glädje och entusiasm smittar av sig och ger dig lust att lära. Vår skola är personlig och ligger centralt i Örnsköldsvik, precis vid hamnen.

Bra lärare är väldigt viktigt för en bra studiemiljö, men det gäller ju faktiskt att trivas socialt också. En god studiemiljö betyder mycket för hur man klarar av sina studier. Hos oss ska alla trivas och må bra. För om du trivs bra kommer du att göra bättre ifrån dig.

Det är också viktigt att man har de rent tekniska förutsättningarna för att kunna lyckas bra. När du går på Höga Kusten Teoretiska Gymnasium har du alltid tillgång till en egen dator och vår skola har trådlöst nätverk. Under dina tre år på Höga Kusten Teoretiska Gymnasium vill vi att du ska få lust att lära och mod att förändra, från klassrummet och ut i världen. Oavsett vart du vill kommer vi tillsammans arbeta för att nå dit, för vi tror på dig och dina förmågor.

Läs mer om HKT här och du får en inblick i vad du kommer lära dig under dina tre år på skolan.
Vår programkatalog hittar du här >> Läs mer!

Välkommen till oss på Höga Kusten Teoretiska Gymnasium!

Hälsningar Maria Lundkvist – Rektor
Höga Kusten Teoretiska Gymnasium i Örnsköldsvik